Welkom bij de Dolfijnen!

Techniekles:

Excursie naar recyclingstation:

Schooljaar 2015-2016

Schaatsen op de schaatsbaan in de Pekingtuin,
29 januari 2016
Klik op de titel voor de foto's

Rijksmuseum
Wat was het een leuk uitstapje naar het Rijksmuseum. Toen we uit de parkeergarage stapten, waren de kinderen al onder de indruk van het gebouw. Eenmaal binnen(na natuurlijk een foto bij "Iamsterdam" ) was het de grote lichte ingang die ze, bijna, stil kreeg.
We hebben daarna onder leiding van Lisouk een rondleiding van een uur  door een klein gedeelte van het museum gedaan.
Ongetwijfeld hebben jullie de enthousiaste verhalen al gehoord, maar de nachtwacht was een zeer indrukwekkende belevenis.
We kregen een vet compliment dat de kinderen al zoveel wisten. Lisouk kwam ook bijna niet aan haar praatje toe, want ze wilden zo graag hun kennis kwijt!

Nieuwe foto's

Weer wat nieuwe foto's van activiteiten van de dolfijnengroep.
Een kleine impressie van o.a. het oefenen voor het sint programma en
de workshops voor de kerstmarkt.

Vast fijne kerstdagen en een heel goed, gezond 2014.

Excursie Station
In het kader van het project"wie woont of werkt waar", een project dat deel uitmaakt van het Cultuurprogramma van Kunst Centraal, met de bedoeling om kinderen kennis te laten maken met hun culturele omgeving, hebben wij een bezoek gebracht aan het station in Baarn.

Wij werden daar opgewacht door hofdame Henriette Marie Louis van Henegouwen, die ons rondleidde in en om het station en ook in Restaurant "de Generaal".

Veel plezier bij het bekijken van de foto's. Vraag je kinderen om uitleg!

Koken met dolfijnen
Hier zijn 6 kinderen samen met Sandra van Breemen(moeder van Noor) samosas aan het maken.
Hoe ze smaakten? Vraag het de kinderen, die hebben ze geproefd!

Sinterklaas 2012

Herfst 2012

De meest recente! Van de Peru markt

en van onze herfst wandeling o.l.v. de boswachter.

16 juni 2012
De dolfijnen zijn in het kader van het project "boerderij"naar een echte boerderij geweest. Ze hebben daar van alles gezien, bijvoorbeeld kalfjes van 1 dag oud! en allerlei vragen beantwoordt en dus weten ze nu al veel meer van het leven op de boerderij!

\\

12 april 2012

De dolfijnen genieten weer van een gewone gymles. Geen judo, geen tennis, maar voetbal!
Op twee manieren; de ene groep speelt voetbal in twee teams, de andere groep in tweetallen en die moeten scoren op een van de matten.
Na ongeveer twintig minuten wisselen de groepen.
Natuurlijk schiet een vijfdejaars veel harder, dus valt er af een toe een blessure te behandelen; veel koud water op een doekje en spelen maar weer.
Daarna nog even zakdoekje leggen en voetje van de vloer en... het is al weer tijd om aan te kledenKortom, weer een gezellige gymles.

22 december 2011

Hierbij het laatste stukje van dit schooljaar; de dolfijnen zijn kerststukjes aan het maken.
Hele "bomen"verdwenen in de bakjes. Wat nou, leuke takjes.. vooral groot en veel kleur erin.
Met als resultaat; prachtige, originele kerst stukken!

Fijne kerstvakantie, goede kerstdagen en vooral een gezond 2012!

5 december 2011

Heel spannend...Sinterklaas vandaag bij ons in de klas!
Dus stoelen versieren voor de Sint en de pieten, programma doornemen
en daarna een spellen cirquit!
Daarna kwam de Sint en zijn pieten in de klas en hebben we met z'n allen
gezongen, een rap laten horen, viool, blokfluit en piano gespeeld en zelfs
een reuzepiramide gemaakt!
Smiddags hebben we heerlijk gespeeld met onze cadeautjes of met speelgoed
van de klas en boven in de slaapkamer van de Sint.

8 november 2011
De dolfijnenkinderen zijn druk bezig met het maken van een lampion. Ook al gaan ze daar misschien niet mee lopen op 11 November, maar zetten ze hem ter decoratie op hun kamer.
Nadat de juf om het pak of fles een plastic zak had strakgetrokken, hebben de kinderen daar drie lagen doorzichtig papier op geplakt. Daarna met mooie kleuren een patroon aangebracht.Toch weer sneller klaar dan gedacht, dus nog even tijd om te spelen...
Zie de foto"s!!

Eerst in de lapioenmakken series

Tweede in de lapioenmakken series

Algemeen

Hier is een link naar een ics bestand met alle dolfijnen activiteiten voor dit jaar (je kan het gebruiken met google calendar, je smartphone, met ical (mac) en misschien ook met outlook (microsoft).
dolfijnen_montini.ics